K.U.P.E.K. : Od Dišpeta živimo, Dišpetom se dičimo


dic5a1pet-br-20Došao je konačno i taj KUPEK, KUPEK pod rednim brojem 73. koji zatvara u herceg-dalmatinsku triologiju, ali i ovu sezonu. Vratili smo se u Split gdje smo razgovarali sa našim prijateljima i saborcima iz elektronskog fanzina Dišpet, a u Zadru smo razgovarali sa Dunjom Ercegović A.K.A. Lovely Quinces.

U ovoj KUPEK triologiji krenuli smo od Splita, bili do Mostara, Ljubuškog, spustili se do Šibenika i za kraj zatvorili turneju tamo gdje smo je i započeli – u Splitu.

A, u Splitu već tri godine djeluje fanzin zvani Dišpet. Baš ovih dana slave treći rođendan. Nastao je kao protuteža ludilu, odnosno u dišpet nezdravom razumu. Fanzin je dobio svoje elektronsko izdanje na kom se može poslušati i KUPEK (www.dispet.org).

I više nego dovoljno da povodom trećeg rođendana, povodom zajedničke borbe porazgovaramo sa dvojcem Hrvoje Kolić i Ivan Galić, koji čine dio ekipe Dišpeta.

Na tom fanzinu daju se naći razna, za većinu, nepoznata imena poput Lovely Quinces, odnosno Dunje Ercegović. Stoga, dopustite da vas i KUPEK upozna sa predivnim glasom Lovely Quinces i kratkim razgovorom nakon čega i posljednji mohikanac KUPEK ekipe ide na kraći odmor ali samo kako bi se bolje pripremili za narednu sezonu.

U međuvremenu, mala ali odabrana KUPEK ekipa, zadaje vam domaći zadatak. U toku ove 73 epizode nekoliko poznatih glasova se ponavlja. A to su dobročinitelji KUPEK-a koji su pozajmili svoj glas za džingl. Molimo vas, odakle god da ste, kojim god jezikom ili narječjem pričate da sjednete uz neki snimač glasa i snimite se. Ne mora to biti mikrofon, niti neki profesionalni diktafon. Može i mobilni, može i kompjuter…Kvalitet nije bitan, koliko vi sami i ono što imate reći, a trebate reći: Kulturno um(j)etnički program edukativnog karaktera i to na način kako sami želite i pošaljete nam na thekupek@gmail.com.

Posljednji KUPEK u triologiji i sezoni možete poslušati ovdje (http://www.mixcloud.com/dejankozul/kupek-73-di%C5%A1pet-i-lovely-quinces/ ), a prethodne dijelove triologije naći ćete tu (http://www.mixcloud.com/dejankozul/kupek-71-dalmacija-u-mom-kupek-u-luci%C4%87-i-yuri/ ) i ovdika (http://www.mixcloud.com/dejankozul/kupek-72-hercegovina-uzvra%C4%87a-udarac/ ).

Sve o KUPEK-u na FB (https://www.facebook.com/pages/KUPEK-Kulturno-umjetni%C4%8Dki-program-edukativnog-karaktera/109878199086397 ) i blog strani (http://thekupek.blogspot.com/ ).

About these ads