Snaga

Acai Berry – gdje kupiti, kako to funkcionira? Ček, recenzije

Acai Berry atributa ​​strong> Naziv
Botanički: Euterpe oleracea EM>

Slično krst između grožđa i borovnica, i acai (izgovara ah-uzdah-ee) berry je mali, crvenkasto-ljubičaste koštunice se sastoji od klastera semena, sa samo oko 15 posto, odnosno tako što jestive, ubrano od visok, vitak palme nalaze oko Amazon slivu rijeke Južne Amerike. Ove bobice su također vrlo kvarljiv, ali imaju značajne nutritivne atribute kada jeli svježe.

Tradicionalni načini za acai voće je uključena tretmana za proliv, parazitskih infekcija, krvarenja i čireva. Kao hrana, acai pulpe u plemenskim Amazon pojas se često pomiješan sa skrobom korijena povrća manioke i jeli kao kaša.

ukus se često opisuje kao podsjeća šumskog voća i čokolade. To je naći u velikim supermarketima i prodavnicama zdrave hrane u cijelom svijetu, obično kao sok ili čaj, a ne svježe, jednostavno zato što im izlazi iz Amazona sa nutrijente netaknuta je složen proces.

Ostale koristi za acai bobica uključuju prirodnije boje hrane, kozmetike, anti-age kreme kožu, šamponi i uređaja, kao iu dodataka prehrani. Skupo acai-based proizvodi su naširoko hvaljenom da imaju značajan potencijal gubitak težine, ali na taj rezultat, naučno govoreći, žiri je još nešto. U stvari, Savezna trgovinska komisija objavila je početkom 2012. godine da je tražio federalnim sudovima da privremeno obustavi aktivnost web stranice marketing proizvoda acai bobica mršavljenja.

Zdravstvene prednosti Acai Berry

Ovu malo bobice atributa sadrži visok nivo antioksidativne aktivnosti sličan brusnice, ali više nego što je pronađena u borovnice i jagode. . Radikala apsorpcije Kapacitet (ORAC) vrijednosti mjerenje antioksidativne snage acai voća pulpe / prah kože navodno imaju najveću ORAC vrijednost među voće i povrće, ili 10 puta više antioksidansa od crnog grožđa

Acai bobice su niske u šećer, ali sadrže odlične količine kalcija, vlakana i vitamina A. Oni također sadrže antocijanin jedinjenja kao što su resveratrola i cijanidinskih i Ferulic kiseline, koja ne samo da daju voće i povrće njihove različitih boja, ali i udružiti sa flavonoida da brani tijelo od štetnih slobodnih radikala. U stvari, Acai Berry sadrže 10 do 30 puta više antocijana snage nego crno vino. Blagotvorno masne kiseline kao što su oleinska kiselina, jedna od istog ulja nalaze u maslinovom ulju, je još jedna jaka točka, i zdrav nivo vlakana redovno funkcionisanje sistema bez problema.

svojstva sadržana inAcai Berry može pomoći spriječiti zdravstvene probleme, kao što su artritis, upala, gojaznost, erektilna disfunkcija, neurološke bolesti i alergija. Lab studije su im pokazali da imaju pozitivne efekte na bolesti povezane sa oksidativnog stresa, bolesti srca i raka.

Acai bobice treba konzumirati u moderiranje, jer oni i dalje sadrže šećer, čak i ako su u nižim nivoima nego drugo voće. Zapamtite, fruktoza može biti štetno za vaše zdravlje u prevelikoj količini.

Acai Nutrition Facts

Posluživanje Veličina: 3,5 unci (100 grama) Amt. Po Serving% Daily

* Dnevna doza se zasnivaju na 2.000 kalorija. Vaša dnevna vrijednosti mogu biti veća ili manja u zavisnosti od vaših potreba kalorija. EM>

Studije Gotovo na Acai Berry

Studija objavljena u sredinom 2011. prijavila da acai bobica ne samo da nudi potencijalne zdravstvene prednosti zbog svoje antioksidativne ispiranje kapaciteta, ali i potiskuje biološku aktivnost koja bi degradiraju ćelijski integrity.1

Istraživanje objavljeno u septembru 2012. godine prijavio efektima acai bobica pulpe na hemijski izazvanog raka urotelna bešike kod miševa, a učestalost i mnoštvo prijelaznih karcinom (TCC). Nakon 10 tjedana liječenja, tretmana acai bobica pulpe je utvrđeno da se smanji učestalost TCC, mnogostrukost i tumora proliferaciju, kao i značajno smanjenje oštećenja DNK. Autori studije prijavio da je pozitivan tretman acai bobica pulpe je vjerovatno zbog antioksidans ploda abilities.2

Cilj drugog istraživanja bio je ispitati kako acai voće pulpe pogođeni metabolički poremećaj rizike. On je uključio 10 gojazne odrasle uzimanje 100 grama acai pulpe dva puta dnevno za mjesec dana. Prije studija, svaki predmet je glukoze u krvi, krvni tlak, kolesterol, trigliceridi i drugih biomarkera mjereni su.

Na kraju 30 dana suđenja, istraživači su otkrili smanjenje glukoze, nivo insulina, i ukupnog holesterola; Međutim, nije bilo nikakvog efekta na krvni pritisak. Naučnici su zaključili da je acai voće pulpe smanjio nivo odabranih markera metaboličkih bolesti u pretilih osoba, što ukazuje da daljnja istraživanja, uključujući i one na bolesti srca i / ili dijabetes tipa 2, su warranted.3

Acai Berry Healthy Recepti: Blueberry Acai Smoothie

Sastojci:

✓ 1½ šalice nezaslađenog bademovo mlijeko

✓ 1½ banane

✓ 1 cup zamrznuta borovnica

✓ 1 šolja smrznutih jagoda

✓ 1 acai smrznuto smoothie paket ili 1 šolja acai sok

✓ ¾ do 1 kup led

Procedure:

Ovaj recept koristi acai voće u svom najdostupniji, vrh svježine, bez dodanog šećera. Postavite sve sastojke u blenderu, proces, i uživajte! Ovaj recept služi dvije. (Napomena:. Ako koristite sok, smanjiti bademovo mlijeko do ½ šolje)

AcaiBerry Fun Facts

Acai, dodatak spajalica za ljude u amazonske prašume regije, je bere na isti način stoljećima. palme na 60- do 80 metara se skalirati od strane radnika koji smanji grane, zatim gurnite natrag niz glatka, vitka stabla na zemlju.

BecauseAcai Berry toliko niska u šećer i kiseline, koji štiti većinu voća, oni moraju biti izabrani, obrađuju, flash-pasterizovano, i brzo zamrznuti prije nego što su odvezeni iz Amazona. Ako se ostavi neobrađena, voće će oksidira, okrenuti smeđe i izgubiti svoju blagotvorno hranjive tvari.

Pregled AcaiBerry

Do prije desetak godina, Acai Berry je nečuveno svako izvan amazonske regije. Naizgled preko noći (zahvaljujući internetu), oni su postali novi superhrana obećavajući nevjerovatan mogućnosti gubitka težine. Ali onda, izvještaji počeo casting ozbiljne sumnje na te tvrdnje, posebno zbog pojave brojnih (i skupo) acai berry-based dodataka ishrani preplavili internet.

Zbog toliko konfliktnih izvještaja, univerzitetski i kliničke studije su poticali da se dođe do dna kontroverze o tome šta ovaj mali južnoamerički bobica zapravo nudi nutritivno. Ishod je to, baš kao i skoro svaki drugi hranu na biljnoj bazi, Acai Berry, takođe, sadrže mnoge korisne spojeve, kao što su moćni antioksidansi, vlakna, mononezasićene masti, kalcija, vlakana, vitamina A, i antocijanina, klinički dokazano da je koristan za zdravlje.

Dunja Vinković

Dunja Vinković? Quinn je 35-godišnja suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja ima nesretnu naviku udarati ljude oko sebe. Ona je energična i svijetla, ali i vrlo nasilna i pomalo sebična.

Njezina prva žrtva bio je njezin pokojni suprug, Larry Oliver Mullins, kojeg je ubila jer je znao da je tajna. 2018. ubila je prijateljicu Hayden.

Ona je Hrvatica. Diplomirala je pravo.

Fizički, Dunja je u prilično dobrom stanju. Ona je prosječne visine s kokosom, crnom kosom i zelenim očima. Ona ima ogrebotine na obrazu od tuljanja s Hayden Georgia Rose prije nego što ju je ubio ..

Odrasla je u susjedstvu više klase. Njezin je otac otišao kad je bila mlada, ostavivši je s majkom, koja je bila ovisnica.

Trenutno je sama. Njezin je most nedavno bio romantičan s Larryjem Oliverom Mullinsom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Larry je umro 2019. godine. Papiri su izvijestili o uzroku smrti: 'ubijeni - ugušeni'

Dunjina najbolja prijateljica je suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja se zove Finley Warren. Oni su nerazdvojni. Također se druži s odvjetničkom tvrtkom Trevor Robson. Oni uživaju u opuštanju zajedno.

You may also like...