Ljepota

Uniderm – mišljenja, komentare, cijena, gdje kupiti

mast Uniderm imenovan upalnih bolesti kože. Pomaže da se nosi sa crvenilo, svrab, osip.

Uniderm – efekt mast

krema (mast) Uniderm – farmakološkim droge iz grupe kortikosteroida (GCS) za lokalnu upotrebu. Hormonske mast, primjenjuje od strane lekara, sprovodi prema receptu. Sastav predstavlja 1 mg mometazon (mometazon furoat), a pored dodatne komponente:

Alat je izrađen u epruvetama od 15 i 30 g, cijena za 15 g 230 …. Barem na tržištu možete pronaći losion pod istim brend, koji se koristi za liječenje vlasišta.

Kao i drugi kortikosteroidi, mometazon pomaže proizvodnju specifičnih proteina koji inhibiraju proizvodnju lipokortinov i arahidonske kiseline. Potonji doprinose izbor novih delova medijatora upale (leukotrieni, prostaglandini). Ako smanjite raspodjelu u krvi ovih supstanci na lokalne upalni odgovor jenjava, simptomi smanjuju upalu. Lokalna primjena sistemske resorpcije je minimalan, a ne više od 0,5% aktivne supstance. Krv mometazon otkriven nakon 6-8 sati primjene.

Indikacije i kontraindikacije Uniderm

droga ima različite indikacije, može se koristiti kod djece i odraslih s bilo dermatoze kože su pogodne za terapiju kortikosteroida. To uključuje razne upalnih patologija sa alergijskim i autoimunih prirode. Kod djece mast pomaže Underm od atopijskog dermatitisa (neurodermitisa), koji se nalazi u velikom broju djece. Lek se može koristiti za dijateza, alergijski osip, kao odgovor na alergene:

dugog toka Uniderm propisane za psorijazu, ovaj oblik bolesti u glavi je najbolje tretirati sa losionom. Također, naravno koristiti prikazano na sistemski eritemski lupus u (discoidea) oblik kože. Kako bi smanjili svrab, možete se prijaviti hormonalne mast protiv uboda insekata -. Ose, pčele, komarci

Također indikacije su svrbi dermatitis, lichen planus, pityriasis rosea, hronični oblici lišajeva, seboroični dermatitis. Kontraindikacije za liječenje, važno je da se razmotri broj njih smanjenjem imunološki odgovor je pogoršanje bolesti. Među njima su:

Zabranjeno je tretirati mast perioralni dermatitis, preosjetljivi na komponente mast, reakcija s do uvođenja vakcine. Tokom trudnoće i dojenja je dopušteno samo jednokratna aplikacija na male površine kože, dugoročna terapija je zabranjena. Starosna granica je 6 mjeseci od dobi od Uniderm propisane za djecu.

instrukcije upotrebe

Alat se koristi samo izvana. On služi kao simptomatska terapija i ne isključuje dalje utjecati na uzroke patologije (npr djelovanje alergena). Zahvaćeno područje sa tankim slojem kreme, broj aplikacija jednom / dan. Trajanje učinkovitosti. To se ne preporučuje se upotreba kortikosteroida duže od 10-14 dana, u suprotnom je moguće “sindrom rikošeta” (crvenilo i povećane upala kože). Psorijaza, liječenje lupus je moguće u roku od nekoliko mjeseci, ali samo pod nadzorom liječnika.

U slučaju dužeg primjenu u velikim dozama postoji opasnost od sistemske efekte. Predoziranja može doći do ovih znakova:

Da li je postepeno ukidanje Uniderm se izvršava paralelno simptomatska terapija, ispravio ravnoteže elektrolita. S velikom pažnjom terapije na lice – rizik od sistemske resorpcije iznad. Također treba biti oprezan tretirati ako je bolest kože odnosi se na mjestima gdje postoje prirodni nabori kože. To se ne preporučuje za primjenu Uniderm na velikim površinama pod okluzivnih zavoja. Kod djece stopa ne prelazi 5 dana, minimalna doza.

Nuspojave Uniderm

U toku terapije lokalnih kortikosteroida često razvijaju nuspojava. Može izazvati sušenje, osip, iritacija, svrbež, peckanje koji su simptomi netolerancije, alergijske reakcije s na mast.

zlostavljanje na licu mogu razviti folikulitis -. Upala folikula

Kao nuspojava postoji rizik od razvoja akni, atrofične procesa i maceracija kože kod djece se često bodljikava vrućini. Neki ljudi imaju zatezanja kože – strije, pojavljuje perioralni dermatitis

.

Kako zamijeniti Uniderm kolegama

Postoji analoga mast Uniderm strukture, koji također sadrže mometazon, i druge masti iz grupe kortikosteroida:

Lek Composition, RUB Mometazon Mometazon 210 Elokom-mometazon, salicilna kiselina 380 Momet-mometazon, salicilna kiselina Mometazon Silcare 510 150 170 Akriderm Betamethasone Hydrocortison Hydrocortison 70

Informacije o interakciji i međusobni uticaj Underme i alkohol nisu zastupljeni. Mast je propisana uporedo sa protuupalno i antibakterijski sredstva vanjskog rada, uočena efikasnost smanjenje. Ali antikoagulansa i kortikosteroidima zajedno se ne preporučuje – povećava rizik od krvarenja i druge nuspojave antikoagulansa

.

Dunja Vinković

Dunja Vinković? Quinn je 35-godišnja suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja ima nesretnu naviku udarati ljude oko sebe. Ona je energična i svijetla, ali i vrlo nasilna i pomalo sebična.

Njezina prva žrtva bio je njezin pokojni suprug, Larry Oliver Mullins, kojeg je ubila jer je znao da je tajna. 2018. ubila je prijateljicu Hayden.

Ona je Hrvatica. Diplomirala je pravo.

Fizički, Dunja je u prilično dobrom stanju. Ona je prosječne visine s kokosom, crnom kosom i zelenim očima. Ona ima ogrebotine na obrazu od tuljanja s Hayden Georgia Rose prije nego što ju je ubio ..

Odrasla je u susjedstvu više klase. Njezin je otac otišao kad je bila mlada, ostavivši je s majkom, koja je bila ovisnica.

Trenutno je sama. Njezin je most nedavno bio romantičan s Larryjem Oliverom Mullinsom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Larry je umro 2019. godine. Papiri su izvijestili o uzroku smrti: 'ubijeni - ugušeni'

Dunjina najbolja prijateljica je suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja se zove Finley Warren. Oni su nerazdvojni. Također se druži s odvjetničkom tvrtkom Trevor Robson. Oni uživaju u opuštanju zajedno.

You may also like...