Zdravlje

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – kako se to radi, mišljenja, cijena

& nbsp;

Nedostatak calciferol u djetinjstvu dovodi do rahitisa države, srednje dobi ljudi osjećaju slabost i bol u tijelu, u starosti dovodi do osteoporoze. “Sunčana” vitamina D3 potreban za jake kosti, zube i krv. Kada nedostatka vitamina A povećava rizik od zaraznih, kardiovaskularnih i neuroloških bolesti.

Kakva je korist od vitamina D3 za djecu i odrasle

Molecule cholecalciferol, koji dolaze iz hrane i sintetiziraju kože zahvaljujući ultraljubičastog zračenja sunca. Što više uobičajeni naziv supstance – vitamin D3. Ostale calciferol, na primjer, ergokalciferola (D2), imaju slične farmakološke osobine.

Zašto nam je potreban vitamin D3: H4>
 • za sprečavanje karijesa, osteoporoze, rahitisa, slabog imuniteta;
 • poboljšanje apsorpcije i metabolizam kalcija, fosfata;
 • normalizaciju sadržaja minerala u kostima i zubima.

Bez calciferol tijelo nije u stanju da pravilno apsorbirati kalcij i fosfor. Kao rezultat toga, mijenja funkciju. Na primjer, ako je nedostatak kalcijuma je poremećena zgrušavanje krvi. Makronutrijenata potrebnih za čvrstoću kostiju, propustljivost ćelijske membrane, prenos nervnih impulsa.

dnevnih potreba

Vitamini ulazi u tijelo s hranom, nije dovoljno. Endokrinolozi su dokazali da u određenim periodima života calciferol konzumira u povećane količine. Više vitamina D3 je potreban za intenzivan rast, infektivne bolesti, povreda na koži.

Aktivnost calciferol mjereno u međunarodnim jedinicama, koji se može pretvoriti u jedinicama mase. Na primjer, 1 IU = 0,025 g holekalciferol. 1 g vitamina D3 odgovara 40 IU.

Minimalni dnevne potrebe i sigurno maksimalna doza vitamina D3 (IU / dan): H4>
 • Bebe 0-6 mjeseci -. 400-1000
 • Bebe 6-12 mjeseci -. 400-1500
 • Djeca 1-3 godina -. 600-2500
 • Djeca 3-8 godina -. 600-3000
 • Djeca 8-17 godina -. 600-4000
 • Odrasli 18-70 godina -. 600-4000
 • U toku trudnoće i dojenja -. 600-4000
 • Preko 70 godina starosti – 800-4000

.

Ako ste hodati po sunčanom danu, koža je dovoljno vitamina D3. Bebe, starije osobe, predstavnici brojnih zanimanja, malo su na ulici, rijetko ostala bez odeće na suncu. Potrebe tijela u calciferol može nadoknaditi dodataka vitamina i pravilne ishrane

Opširnije on’attuale.EN:. Sirup klenbuterol: kako koristiti za djecu, sastav i analoga od bronhodilatatorne droge

Koja hrana sadrži više D3: H4>
 • jetre bakalara;
 • Crna kavijar;
 • riblje ulje;
 • masne morske ribe;
 • maslac;
 • žumance;
 • kozjeg mlijeka.

uobičajene ishrane stanovnika Evrope ne sadrži potrebnu količinu D2 i D3. Istraživači su otkrili da je deficit calciferol 50-90% kod djece i odraslih. Stručnjaci su se zove glavni razlog je nizak unos i neadekvatna formiranje holekalciferola u koži.

Simptomi deficita i nedostatak vitamina D3 u organizmu

Povećana potrošnja i smanjena apsorpcija calciferol dovesti do manjka biološki aktivnih supstanci. Prva nedostatak D3 ne manifestovati, jer tijelo ima kompenzacijski sposobnosti. U budućnosti, prekršio apsorpciju i metabolizam kalcija, promijenite funkcionisanje imunog sistema i tok upalnih procesa.

Prvi znaci nedostatka: H4>
 • bol u koljenu i hip zglobova;
 • česte zarazne bolesti;
 • kroničnog umora;
 • sezonske depresije;
 • bol u mišićima.

Kada tijelo izgubi hipovitaminoza D3 ili vitamina u hrani, ali se ne vari. Ako se smanjuje nivo kalcijuma u plazmi, zatim nedostatak kompensiruet na račun “ispiranja” kostiju skeleta. Hypo – ili avitaminoza dovesti do osteomalacija i osteoporoza, nervozan i kardiovaskularnih bolesti

.

Zašto propisati vitamin D3

tretman se vrši na calciferol osteomalacija se javlja u pozadini metaboličkih poremećaja kalcija i fosfora, trauma i produžena imobilizacija. Droge s vitaminom D3 je indiciran za prevenciju hipovitaminoze pacijenata iz visoko rizične skupine koje pate od malapsorpcije sindroma (malapsorpcijom), hronična upala tankog crijeva, ciroze jetre.

Vitamin D3 uzeti u: H4>
 • prelomi sa sporim formiranje kalusa;
 • gubitak kalcijuma ( “ispiranja” kostiju i zubi);
 • metaboličke osteopatija (bolesti kostiju);
 • osteoporoze različitog porijekla;
 • rahitisa i rahitis stanje;
 • bol u mišićima, spazmofilii;
 • gipocalziemicescoe tetanije;
 • jednostavna psorijaza, vitiligo;
 • nedostatak vitamina D;
 • osteomalacijom.

Vitamin D3 za bebe je propisana za prevenciju rahitisa i sličnim uvjetima. Deficit calciferol manifestuje u novorođenčadi s krajem zatvaranje fontanela, gubitak skeletnih mišića. Poremećaj mineralizacije kostiju, kao rezultat toga, oni su deformisani.

Profilaksa administracija D3 je od suštinskog značaja za djecu i odrasle sa neuhranjenosti, veganska ishrana, neadekvatna izlaganja suncu, i fizička neaktivnost. Žene vitamina D3 se daje nakon 45-50 godina starosti za prevenciju osteoporoze, teška menopauze. Dodatni unos calciferol u odrasloj dobi sprečava kosti krhkost, podržava imuni sistem

Opširnije on’attuale.EN: Hemlock – terapeutska svojstva i kontraindikacije ljekovitog bilja.

Koja je razlika vitamina D i D3

Calciferol je kompleks od 5 steroida tvari sličnih fizioloških djelovanja. Vitamin D ne postoji kao pojedinac kemijski spoj, za razliku od svaki zastupnik grupe. Prema istraživanjima 90% rezervi vitamina D u organizmu je zbog svog formiranja u koži kada obasjana suncem. Samo 10% dolazi iz hrane.

veće doze calciferol koristi za terapije droge. Vitaminsko-mineralni kompleks i dodataka prehrani su propisane preventivne svrhe. Porijeklu vitamina D ne utiče na sudjelovanje u metabolizmu. Mnogo češće za prevenciju i liječenje holekalciferol (colecalciferol).

Napraviti supstance iz lanolin, koji se izdvaja za vrijeme pranja ovaca vune. Prva očistiti sirovina, luče 7-dehidroholesterola, ozračene sa ultraljubičastim svetlom. D2 dobijete kada isti tretman ergosterola sintetiziran od gljiva ili lišajeva.

Kako da se vitamin D3 kapsule za djecu i odrasle

droga je u obliku tableta za žvakanje, kapsule, ulje ili vodu rješenje. Calciferol su rastvorljivi u masti supstanci, pa uljna otopina za injekciju i gutanja se smatra da je najbolja opcija.

Kalcij-D3-MIK kapsule mogu uzimati i djeca starija od 12 godina i odrasli-2-3 komada dva puta dnevno sa hranom. Da biste spriječili bolesti uzrokovane nedostatkom vitamina D, propisane kurs 1 mjesec. liječenje osteoporoze je izvedena u trajanju od 3 mjeseca.

Vitamin D3 za djecu od ranog uzrasta je bolje koristiti u obliku recepcije kapi unutra. Minimalna doza daje ljeta maksimum i zimi. Profilaktičke uprave u djeca i dalje prve 2 godine života.

Oil rješenje Vigantol imenovati punom terminu novorođenče 1 kap, preranog – 2 kapi dnevno. U rahitisa, doza se povećava na 2-8 kapi dnevno. Rutinska prijem za djecu i odrasle – 1 ili 2 kapi / dan, sindrom malapsorpcijom – od 5. do 8. kapi u osteomalacija – od 2 do 8 kapi, za osteoporozu -. Od 2. do 5. kapi

Aquaderm imenovati novorođenče 4 nedelje na osnovu 1-2 kapi dnevno, uz rahitisa – od 2 do 10 kapi / dan ovisno o težini, trudna 1 kap dnevno u menopauzi – 1 ili 2 kapi / dan sa 1 žlica od tečnost. . Iste doze preporučene od strane proizvođača u uputstvu za upotrebu rješenje Aqua Complivit D3

Opširnije on’attuale.EN: Beans: koristi i štete za zdravlje

Primjena trudnoće i dojenja

Holekalciferol na skali od mogućih rizika za fetus se koristi u SAD-u, spada u kategoriju C. To znači da su relevantne studije nisu provedene, međutim, upotreba tijekom trudnoće može opravdati potencijalna korist za majka sa očiglednim negativne učinke na fetus.

lijek je propisan za trudnice u malim dozama. Dugoročni predoziranja može izazvati fetusa preosjetljivosti na vitamin D3, i drugih neželjenih posljedica.

Utvrđeno je da cholecalciferol prolazi u majčino mlijeko, ako je u laktaciji žena uzima lijek u dozama većim od preporučenih nekoliko puta. Tokom hranjenje beba treba da pije vitamina D3 u dozama minimum potreban za sprečavanje predoziranja u svoju bebu.

Moderna istraživanja su pokazala korisne efekte vitamina D3 na reproduktivni sistem žena. Cholecalciferol koristan u menstrualnih poremećaja, sindroma policističnih jajnika, priprema za začeće, IVF.

Interakcija s drugim lijekovima

Antacidi – Gastal, Gastracid, Maaloxa – uz duže upotrebe ili u visokim dozama imaju učinak suprotan calciferol. Aluminij soli u sastavu lijekova od gorušice može poremetiti mineralizacije kostiju.

apsorpciju holekalciferola smanjiti antiepileptik lijekova, antibiotika rifampicin, holestiramin, koristi za prevenciju ateroskleroze i svrab kože, s opstrukcijom bilijarnog trakta. Vitamin D3 može poboljšati toksične efekte srčanih glikozida.

Kontraindikacije i neželjenih efekata ​​H2>

Holekalciferol ne treba koristiti kada povećana koncentracija kalcija u krvi i urina, kao i formiranje kalcija kamena (kamen u bubregu). Zabranjeno je uzeti D3 sa preosjetljivosti na aktivnu tvar ili drugi sastojak kapi / tablete. Kontraindikacije su zatajenje bubrega, sarkoidoza.

Nuspojave često uzrokovane Alergija na vitamin D3, hiperkalcemije i / ili hiperkalciurijom. Postoji slabost, glavobolja, mišićima i zglobovima, mučnina, razdražljivost. Hronične uprave i predoziranja može izazvati povraćanje, nenormalan srčani ritam. Zabrinuti zbog teške žeđ, povećanje formiranja urina. U budućnosti, postoje uslovi za formiranje bubrežnih kamenaca, nefrokalcinoza.

Imajte na umu da cholecalciferol je dio multivitaminskih kompleksa. Istovremeni prijem nekoliko preparati koji sadrže vitamin D3 može dovesti do hiperkalcemije. U odsustvu simptoma nedostatka D3, uzeti minimalnu dozu lijeka, ili ograničena na uključivanje u ishrani hrane bogate vitaminima.

Dunja Vinković

Dunja Vinković? Quinn je 35-godišnja suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja ima nesretnu naviku udarati ljude oko sebe. Ona je energična i svijetla, ali i vrlo nasilna i pomalo sebična.

Njezina prva žrtva bio je njezin pokojni suprug, Larry Oliver Mullins, kojeg je ubila jer je znao da je tajna. 2018. ubila je prijateljicu Hayden.

Ona je Hrvatica. Diplomirala je pravo.

Fizički, Dunja je u prilično dobrom stanju. Ona je prosječne visine s kokosom, crnom kosom i zelenim očima. Ona ima ogrebotine na obrazu od tuljanja s Hayden Georgia Rose prije nego što ju je ubio ..

Odrasla je u susjedstvu više klase. Njezin je otac otišao kad je bila mlada, ostavivši je s majkom, koja je bila ovisnica.

Trenutno je sama. Njezin je most nedavno bio romantičan s Larryjem Oliverom Mullinsom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Larry je umro 2019. godine. Papiri su izvijestili o uzroku smrti: 'ubijeni - ugušeni'

Dunjina najbolja prijateljica je suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja se zove Finley Warren. Oni su nerazdvojni. Također se druži s odvjetničkom tvrtkom Trevor Robson. Oni uživaju u opuštanju zajedno.

You may also like...